Παρασκευή 10 Μαΐου 2024

Πάσχα 2024

 Οι μαθητές της Β2 τάξης του σχολείου μας έβαψαν αυγά με τις εκπαιδευτικούς του τμήματος Κλάψα Κατερίνα και Γκρίζου Ελένη.









Καλό Πάσχα!!!




Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Γιορτή γαλλοφωνίας

 

Στο πλαίσιο της γιορτής της γαλλοφωνίας οι μαθητές των Ε' και Στ' τάξεων την γαλλικών, επισκέφθηκαν το Γαλλικό Ινστιτούτο,  προκειμένου να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, που θα διεξαχθούν στο Παρίσι οι μαθητές παρακολούθησαν σχετική δράση. Ακολούθησε παιχνίδι γνώσεων.










Κυριακή 7 Απριλίου 2024

Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας

 Από φέτος καθιερώνεται ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας η 4η Απριλίου κάθε σχολικού έτους, η οποία θα είναι αφιερωμένη στην υλοποίηση δράσεων φιλοζωίας. 

Οι μαθητές/τριες της Α', Β' και Γ' τάξης είχαν τη χαρά να συνομιλήσουν με τον εκπαιδευτή σκύλων κ. Φάνη Ζαδέ ο οποίος, μετά από πρόσκληση των εκπαιδευτικών Κλάψα Κατερίνας και Γκρίζου Ελένης, επισκέφτηκε το σχολείο μας. Ο κ. Ζαδές μίλησε με τα παιδιά για τη φροντίδα ενός ζώου, την προσφορά που έχει η επαφή ενός ζώου με τους ανθρώπους και για την ωφέλεια της απόκτησης ενός ζώου.










Τετάρτη 3 Απριλίου 2024

6ο Μουσικό Μαθητικό Φεστιβάλ

 Το σχολείο μας έλαβε μέρος στο 6ο Μουσικό Μαθητικό Φεστιβάλ της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.

Η μουσικός του σχολείου μας Ράνια Τσοχατζή με τους μαθητές της Δ1 τάξης εκπροσώπησαν επάξια το σχολείο μας, παρουσιάζοντας παραδοσιακά νησιώτικα τραγούδια:







Στο παρακάτω βίντεο ακούστε ένα από τα τραγούδια μας!


Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

25η Μαρτίου!

 Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας, με τα θεατρικά σκετς, τα ποιήματα και τα τραγούδια τίμησαν με μεγάλη επιτυχία την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821. Απέσπασαν το χειροκρότημα των μαθητών και των γονέων που παρευρέθησαν στην αίθουσα τελετών του σχολείου μας, για να παρακολουθήσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις.










Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024

Λέμε Όχι στη βία!

 Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού.

Τα παιδιά της Β’ τάξης του σχολείου μας με την καθοδήγηση των δασκάλων τους, Δαούλα Ελένη και Κλάψα Κατερίνα, έδωσαν το δικό τους στίγμα.




Μερικά από τα συνθήματα που έγραψαν:

«Τα χέρια μας δεν είναι να χτυπάμε»,

«Όχι στη βία, ΝΑΙ στη φιλία»

«Χέρι –χέρι, φίλο τον φίλο, λέξη τη λέξη, το σχολείο γλυκαίνει»

« Δε μαλώνω δε μαλώνω, αγκαλιά μεγάλη απλώνω»

«Τα χεράκια αγαπούν και κανένα δε χτυπούν»









Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024

Τσικνοπέμπτη

 Οι μαθητές μας διασκέδασαν με γαϊτανάκι και χορούς στην αυλή του σχολείου με την καθοδήγηση των γυμναστών και δασκάλων!

Ευχαριστούμε το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την προσφορά τους!






Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024

Βεβαίωση φοίτησης - Αριθμός μητρώου μαθητή

Μπορείτε να βρείτε τον αριθμό μητρώου μαθητή από:

1. Τον έλεγχο προόδου του μαθητή.

2. Ενημερωθείτε από το σχολείο.

3. Από τη βεβαίωση φοίτησης του μαθητή.

Ο αριθμός μητρώου του μαθητή είναι ο ίδιος κατά τη φοίτησή του σε όλες τις τάξεις του δημοτικού σχολείου

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΦΟΙΤΗΣΗΣ

Μπορείτε να εκδώσετε οι ίδιοι, μέσω gov.gr και με κωδικούς ΤaxisΝet ή e-banking, «Βεβαίωση Φοίτησης Μαθητή/τριας» στην οποία φαίνεται ο ΑΜ του μαθητή. 

Πληκτρολογούμε τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.gov.gr/upourgeia/upourgeio-paideias-kai-threskeumaton/paideias-kai-threskeumaton/attending-school 

Η βεβαίωση που εκδίδεται, φέρει τα χαρακτηριστικά εγκυρότητας του gov.gr, δηλαδή μοναδικό κωδικό αριθμό σε αλφαριθμητική μορφή και σε μορφή QR, καθώς και προηγμένη ηλεκτρονική υπογραφή του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και έχει ισχύ όταν διακινείται τόσο ως ηλεκτρονικό έγγραφο, όσο και ως έντυπο έγγραφο.


 



Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024

Δραστηριότητες στο μάθημα των αγγλικών!

 MY CITY

Το τμήμα Δ1 του σχολείου μας έφτιαξε με χάρτινα κουτιά την αναπαράσταση μιας πόλης στο μάθημα των αγγλικών με την κυρία Κατερίνα Τσεκούρα με τίτλο MY CITY (κεφ 3 This is where i live) 



Με την Ε τάξη (Ε1, Ε2) με αφορμή το κεφάλαιο 5 Ready for action του βιβλίου μας στο μάθημα των αγγλικών και το θέμα της ανακύκλωσης φτιάξαμε poster με καπάκια από μπουκάλια σχηματίζοντας τα ρήματα Reduce, Reuse, Recycle.





Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024

Εγγραφές Α' τάξης 2024-25

 

 Για την εγγραφή των μαθητών που φοιτούν για πρώτη φορά στην Α’ Τάξη του δημοτικού σχολείου εφαρμόζεται η ακόλουθη διαδικασία:

1.      Συγκέντρωση δικαιολογητικών από την 1η έως 20 Μαρτίου 2024, από τις 10.00΄ έως 11.30 ΄ καθημερινά στο σχολείο.

2.     Τα δικαιολογητικά θα παραλαμβάνονται από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς, από την είσοδο του εστιατορίου (Σαλαμίνος).

3.     οι γονείς / κηδεμόνες συμπληρώνουν (παρέχονται από το Σχολείο) σχετικές αιτήσεις- υπεύθυνες δηλώσεις εγγραφής, σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας που ανήκουν, όπως αυτά έχουν αναρτηθεί (απαραίτητο το αντίγραφο ταυτότητας του γονέα που κάνει την εγγραφή και η ηλεκτρονική διεύθυνση  e-mail).


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

α) βεβαίωση φοίτησης από το Νηπιαγωγείο, (παραλαμβάνεται από τον γονέα από το Νηπιαγωγείο  και είναι απαραίτητη),

 β) φωτοτυπία αποδεικτικού στοιχείου από το οποίο προκύπτει η διεύθυνση κατοικίας τους μαθητή,

γ) το Ατομικό Δελτίο Υγείας μαθητή (παρέχεται από το σχολείο και συμπληρώνεται από γιατρό)

δ) φωτοτυπία του βιβλιαρίου υγείας ή άλλου στοιχείου από το οποίο αποδεικνύεται ότι έχουν γίνει τα προβλεπόμενα εμβόλια.

ε) θα χορηγηθεί αίτηση – δήλωση για φοίτηση σε ολοήμερο και πρωινή ζώνη.

στ)στην περίπτωση μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, οι γονείς/κηδεμόνες συνυποβάλλουν γνωμάτευση από Κ.Ε.ΔΑ.Σ.Υ. ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη δημόσια αρμόδια υπηρεσία.

ζ) Πιστοποιητικό γέννησης μεταφρασμένο, μόνο για αλλοδαπούς μαθητές.


Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024


Στις 30 Ιανουαρίου, έχει καθιερωθεί σε όλα τα σχολεία και τα εκπαιδευτήρια να τιμούμε την μνήμη των Τριών Ιεραρχών. Πρόκειται για μια γιορτή των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Αυτό συμβαίνει γιατί οι Τρεις Ιεράρχες, ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ο Βασίλειος ο Μέγας και ο Γρηγόριος ο Θεολόγος (Ναζιανζηνός), εκτός από άγιοι της ορθόδοξης εκκλησίας, ήταν κυρίως σημαντικοί δάσκαλοι.


Το σχολείο μας τίμησε την εορτή τους με μια πραγματικά εκπαιδευτική και συγκινητική εκδήλωση που επιμελήθηκε και παρουσίασε η δασκάλα του Γ'1 τμήματος κα Φωτεινή Κουραμά με τους μαθητές και μαθήτριές της.