Κυριακή 20 Μαρτίου 2022

Εγγραφές μαθητών στο Πειραματικό Γυμνάσιο

Σας ενημερώνουμε ότι η Ηλεκτρονική Πλατφόρμα για την κατάθεση αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους γονείς/κηδεμόνες για εισαγωγή των μαθητών/τριών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία έχει ανοίξει από την Τρίτη 15 Μαρτίου 2022 και ώρα 13:00. Θα κλείσει την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022 και ώρα 15:00. Η πρόσβαση στην πλατφόρμα μπορεί να γίνει μέσω του συνδέσμου:

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/aitese-eisagoges-matheton-kai-mathetrion-sta-protupa-kai-peiramatika-skholeia


Τρίτη 8 Μαρτίου 2022

Κατά της σχολικής βίας...

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο.

                                           


 
Με αφορμή την ημέρα αυτή από την Πέμπτη 3 Μαρτίου έως και την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022, οι εκπαιδευτικοί των τάξεων σε συνεργασία με την δασκάλα εικαστικών και τις γυμνάστριες του σχολείου, την ψυχολόγο και κοινωνική λειτουργό, αντάλλαξαν σκέψεις, πληροφορίες και ιδέες με τους μαθητές/τριες. Εγιναν δράσεις ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και εκφοβισμού που εκδηλώνεται μεταξύ και εναντίον των μαθητών/τριών, με στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα βίας και σχολικού εκφοβισμού.

                                                




Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022

Γιορτή της κρέπας La Chandeleur

Παραδοσιακά τον μήνα Φεβρουάριο στα σχολεία γιορτάζουμε την γιορτή της κρέπας ή αλλιώς την Chandeleur, δηλαδή την γιορτή των κεριών.
Έτσι και εμείς στο σχολείο, με τις τάξεις των γαλλικών, στο πλαίσιο της γιορτής, εκτός από τη γευσιγνωσία, μάθαμε τη συνταγή στα γαλλικά, είδαμε βίντεο για την προέλευση της γιορτής και μάθαμε το τραγούδι της κρέπας.
Γιατί γαλλικά δεν μόνο η γλώσσα αλλά και ο πολιτισμός, τα ήθη και τα έθιμα της Γαλλίας. Μαθαίνουμε διασκεδάζοντας!!