Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

Ηρθαν τα Χριστούγεννα!


Η μαγεία των Χριστουγέννων άγγιξε τα πάντα στο σχολείο μας... Στολίσαμε δέντρα, πόρτες, τοίχους, πίνακες, τις καρδιές μας... Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας που γλύκανε (κυριολεκτικά) τα παιδιά... Ευχή όλων μας για καλές γιορτές. 

Καλά Χριστούγεννα και ένα πιο τυχερό 2022! 

                            

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021

Οι μαθητές και μαθήτριες των Γ'1 & Γ'2 τμημάτων του σχολείου μας κατασκεύασαν κούκλες έχοντας ως βάση ξύλινες κουτάλες και πινέλα καθώς και διάφορα υλικά για το μάθημα των Αγγλικών.

Σκοπός της κατασκευής αυτής ήταν να παρουσιάσουν τα παιδιά τον εαυτό τους και έναν φίλο/η στην αγγλική γλώσσα.

Με αφορμή τους διαλόγους του  κεφ. 1 του βιβλίου τους "Kelly" η δασκάλα των Αγγλικών κα Κατερίνα Τσεκούρα πρότεινε 

στα παιδιά να φτιάξουν μια κούκλα, να της δώσουν ένα αγγλικό όνομα, να τον/την φέρουν στην τάξη και να τον/την παρουσιάσουν!

Ευχαριστούμε τους γονείς των μαθητών για τη συμβολή και τη βοήθειά τους σ' αυτό το project. Τα παιδιά διασκέδασαν και συμμετείχαν με επιτυχία στην όλη διαδικασία.

Τις κούκλες τις κρεμάσαμε στον τοίχο της τάξης για να συντροφεύουν όλη τη χρονιά τους φίλους τους στο μάθημα και θα επιστραφούν στο τέλος του σχολικού έτους στους δημιουργούς τους. 




Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021

My city

Οι μαθητές και μαθήτριες των Δ'1 και Δ'2 τμημάτων του σχολείου μας με αφορμή το λεξιλόγιο του κεφαλαίου με τίτλο "This is where i live" (το μέρος που ζω) έφτιαξαν την αναπαράσταση μιας πόλης (My city).

Με την υπόδειξη και τη βοήθεια της δασκάλας τους των Αγγλικών κας Κατερίνας Τσεκούρα χρησιμοποίησαν κουτιά κι άλλα υλικά που με ευφάνταστους τρόπους μετέτρεψαν σε κτήρια! 

Επίσης με τη συμβολή και συμπαράσταση των γονιών τους κατάφεραν να δημιουργήσουν πραγματικά αριστουργήματα: τράπεζα-bank, καφετέρια-cafe, αθλητικό κέντρο-sports centre, πάρκο-park, μουσείο-museum, εκκλησία-church, θέατρο-theatre και άλλα.

Στόχος μας μέσα απ΄ αυτή τη διαδικασία ήταν η γνώση να γίνει διασκέδαση και δημιουργία.




Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021

"Κυκλοφορώ με ασφάλεια"

 

Επίσκεψη στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Στο πλαίσιο των εορτασμών και των πολιτιστικών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, οι μαθητές και μαθήτριες των Ε' και Στ' τάξεων του 6ου Δημοτικού Σχολείου επισκέφθηκαν την Τετάρτη 8/12, στο μάθημα των γαλλικών, το Γαλλικό Ινστιτούτο για να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα "Γάλλοι Φιλέλληνες και Ελληνική Επανάσταση ".

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν άγνωστες πτυχές και να μάθουν ανέκδοτα περιστατικά αυτής της ιστορικής περιόδου. Μια πλειάδα αγνώστων Γάλλων καλλιτεχνών, διανοούμενων και αγωνιστών, συνέβαλαν στην εθνική ανεξαρτησία άλλος με την συγγραφική του πένα, άλλος με το μουσικό του ταλέντο, άλλος με την ίδια του τη ζωή. 
Τα παιδιά έδειξαν ενδιαφέρον, εξέφρασαν απορίες και χάρηκαν πολύ αυτή την μικρή εξόρμηση.



Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Επικαιροποίηση στοιχείων για την εγγραφή στο Γυμνάσιο

Ενημερώνουμε-υπενθυμίζουμε τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών της ΣΤ' τάξης, ότι ήρθε η εποχή να ετοιμάσουμε τη μετάβαση των μαθητών στα Γυμνάσια.
Οπως έχετε ενημερωθεί με προσωπικό μέιλ, με έγγραφο υπ. αριθ. Πρωτ. : Φ1/153537/Δ2/26/11/2021 του ΥΠΑΙΘ ζητήθηκε η επικαιροποίηση της Δ/νσης κατοικίας σας με έναν πρόσφατο λογαριασμό, μαζί και μια υπεύθυνη δήλωση για τη δ/νση και την ξένη γλώσσα.
Τα στοιχεία, στο πάνω μέρος της υπευθ. δήλωσης, είναι του γονέα/ κηδεμόνα (όχι του μαθητή). Ο γονέας /κηδεμόνας υπογράφει τη δήλωση. Παρακαλούμε να αναφέρετε το όνομα του μαθητή όπως αναφέρεται στο πιστοποιητικό γέννησης.
Με βάση τη δ/νση κατοικίας, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κάνει την χωροταξική κατανομή στα Γυμνάσια της περιοχής μας.
Η συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών θα γίνει το αργότερο έως τις 21 Δεκεμβρίου 2021.