Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

edupass.gov.gr: χρήσιμες οδηγίες

Από τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου οι γονείς-κηδεμόνες των ανηλίκων μαθητών/τριών που φοιτούν σε δημόσιες εκπαιδευτικές δομές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα πρέπει να εισέρχονται πλέον στην ηλεκτρονική πλατφόρμα edupass.gov.gr και:

Επιλέγουν την κατηγορία «Πρόσβαση σε χώρους Πρωτοβάθμιας/Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης/Ειδικής Αγωγής» 

Κατόπιν επιλέγουν την κατηγορία «Δήλωση Self Test Μαθητών/τριών – Έκδοση Σχολικής Κάρτας για COVID-19», στη συνέχεια αυθεντικοποιούνται με τη χρήση των κωδικών – διαπιστευτηρίων της Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ. (taxisnet) και ακολουθούν τη διαδικασία υποβολής του αποτελέσματος, σύμφωνα με τη οριζόμενα στο άρθρο 4 της υπό στοιχεία 124068/ΓΔ4/1.10.2021 κοινής απόφασης των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υγείας και Επικρατείας. 

(Σε περίπτωση που έχουν εμβολιασθεί ή που έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου η δήλωση αυτή πρέπει να γίνει μία μόνο φορά )

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

"Από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 τίθεται σε λειτουργία για τις δημόσιες σχολικές μονάδες η πλατφόρμα edupass.gov.gr, η οποία αποτελεί ένα επιπλέον εργαλείο για την υγειονομική θωράκιση της δια ζώσης λειτουργίας των δημόσιων εκπαιδευτικών δομών. 
Χάρη στο edupass.gov.gr o Διευθυντής της σχολικής μονάδας θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να επιβεβαιώνει ότι εντός της σχολικής μονάδας βρίσκονται μόνο πρόσωπα (μαθητές/τριες, εκπαιδευτικοί/μέλη Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π., επισκέπτες), τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις φυσικής παρουσίας στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία.

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

Εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου

Ο εορτασμός για την επέτειο του ΟΧΙ πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27/10/2021 με κάθε επισημότητα παρόλες τις αντίξοες συνθήκες λόγω covid.
Στην αίθουσα Εκδηλώσεων παρουσία των μαθητών της Εκτης, οι δασκάλες των ΣΤ1 & ΣΤ2 τμημάτων διάβασαν το πρακτικό επιλογής σημαιοφόρων και παραστατών
και κατόπιν η Διευθύντρια παρέδωσε τη σημαία στη σημαιοφόρο του ΣΤ1 τμήματος.
Στη συνέχεια οι μαθήτριες και οι μαθητές παρακολούθησαν αφιέρωμα στην επέτειο του ΟΧΙ και στην δράση της αντίστασης στη Θεσσαλία.
Σε κάθε τμήμα οι μαθητές απήγγειλαν ποιήματα, παρουσίασαν σκετσάκια παρακολούθησαν βίντεο με το χρονικό της 28ης Οκτωβρίου.

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

Ενδοσχολική επιμόρφωση










Την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου τα συστεγαζόμενα 6ο & 29ο Δημοτικά Σχολεία διοργάνωσαν από κοινού με το ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας και την Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας στην αίθουσα Εκδηλώσεων του διδακτηρίου 5ωρη ενδοσχολική επιμόρφωση με θέμα "Ενδοσχολική επιμόρφωση στην προσέγγιση νέων εκπαιδευτικών προκλήσεων".

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και κήρυξε την έναρξη η Δ/ντρια Α/θμιας Εκπαίδευσης κα Αικατερίνη Καραγιώργου.


Εισηγητές στην επιμόρφωση ήταν: ο
συντονιστής ΠΕΚΕΣ κος Ιωάννης Χριστάκης και η υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων κα Κωνσταντίνα Χατζημίχου.


Από το 6ο Δ.Σχ. η κα Δέσποινα Κουτρούτση και από το 29ο Δ.Σχ. η κα Εύη Πλιάρη και η κα Ευμορφία Μαγαλιού έκαναν παρουσιάσεις προγραμμάτων για τα εργαστήρια δεξιοτήτων.



Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ


 Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

σύμφωνα με εγκύκλιο (20/3/2020) του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι μαθητές/τριες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μπορούν να αποκτήσουν λογαριασμό χρήστη στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (Π.Σ.Δ.), με τον  οποίο μπορούν να έχουν πρόσβαση  στις υπηρεσίες του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ)  (https://www.sch.gr/services).

Παρακαλούμε οι γονείς /κηδεμόνες των μαθητών/τριών της Α’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου (αλλά και κάθε μαθητή/τριας που μέχρι σήμερα δεν έχει αποκτήσει λογαριασμό χρήστη στο ΠΣΔ) να προχωρήσει στην ενέργεια αυτή.

Η δημιουργία λογαριασμού για τους μαθητές γίνεται από τον γονέα/κηδεμόνα.

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

Πρόγραμμα τηλεφωνικής επικοινωνίας

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες στον παρακάτω πίνακα θα βρείτε τις μέρες και ώρες που μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά, με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, όπως σας έχει ορίσει ο κάθε εκπαιδευτικός.
*Ενημέρωση για το μάθημα φυσικής αγωγής κάθε Τρίτη 9:00-9:40 για τα τμήματα Α1-Β1-Γ1-Γ2-Δ2.
Τηλέφωνο σχολείου 2410288316

Για οποιαδήποτε άλλη ενημέρωση ή αίτηση στο mail του σχολείου 6dimlar@sch.gr