Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

Αποχαιρετούμε την Εκτη!


Το τέλος της (ομολογουμένως δύσκολης) σχολικής χρονιάς 2020-'21 σηματοδοτεί, για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Στ’ τάξης, την ολοκλήρωση ενός κύκλου σχολικής ζωής και την αρχή ενός άλλου νέου κύκλου σπουδών, ίσως πιο συναρπαστικού! 
Μετά από έξι χρόνια στα θρανία του Δημοτικού, ήρθε η στιγμή που αποχαιρετούμε τους μαθητές μας και τους ευχόμαστε καλή συνέχεια στο μεγάλο και δημιουργικό ταξίδι της γνώσης και της ζωής στο νέο τους σχολείο, το Γυμνάσιο.
Τη Δευτέρα 14/6 σε συνεργασία με το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας οργανώσαμε μια απλή αλλά συναισθηματικά φορτισμένη συνάντηση αποχαιρετισμού στον φιλόξενο χώρο του Μύλου του Παπά. Οι μαθητές φωτογραφήθηκαν με τις δασκάλες τους και πήραν τα αναμνηστικά τους, λουλούδια και γλυκάκια.... Δόθηκε η υπόσχεση να συναντηθούμε το 2031...




Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

Ενα τραγούδι για τον μπαμπά...

"Μπαμπά μην τρέχης!"...


Αυτό έγραφε το μαγνητάκι που έβαζαν οι οδηγοί μπροστά στο ταμπλό του αυτοκινήτου τους που είχε τη φωτογραφία του παιδιού τους και πάνω έγραφε «Μπαμπά μην τρέχης».
Ήθελαν οι μπαμπάδες να βλέπουν το προσωπάκι του παιδιού τους, να το νιώθουν κοντά τους, να τους προσέχει με τη σκέψη και την αγάπη του, ακόμη κι όταν οδηγούσαν.
Ο τραγουδοποιός Γιάννης Μηλιώκας έγραψε παλαιότερα ένα πολύ ωραίο τραγούδι, το "Μπαμπά μην τρέχεις". Μιλάει για έναν μεγάλο που νοσταλγεί τα παιδικά του χρόνια, τα παιχνίδια και τις σκανταλιές που έκανε με τους φίλους του.
Θυμάται τη μαμά του που τον έψαχνε και τον μάλωνε.
Και τώρα που μεγάλωσε, κοιτάζει το ταμπλό του αυτοκινήτου του, βλέπει τη φωτογραφία του δικού του παιδιού και νιώθει τα χρόνια που πέρασαν· χρόνια με πολλές χαρές, λύπες αλλά κυρίως με πολλή αγάπη.
Αφιερωμένο στους μπαμπάδες μας...



Κυριακή 20 Ιουνίου 2021, Χρόνια Πολλά μπαμπά!

                                 


Την Κυριακή 20 Ιουνίου 2021 λέμε "χρόνια πολλά" και τιμούμε τον πατέρα, τον παππού ή τον προπάππου...
Η Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα πρωτογιορτάστηκε στις 19 Ιουνίου 1910 και έκτοτε γιορτάζεται κάθε τρίτη Κυριακή του Ιουνίου.
Εμπνεύστρια της Παγκόσμιας Ημέρας του Πατέρα ήταν η αμερικανίδα Σονόρα Σμαρτ Ντοντ, που θέλησε να καθιερώσει μια γιορτή ανάλογη με την Ημέρα της Μητέρας, προκειμένου να τιμήσει τον πατέρα της Γουίλιαμ Τζάκσον Σμαρτ, βετεράνο του Αμερικανικού Εμφυλίου, που ανέθρεψε μόνος του τα 6 παιδιά της οικογένειας.