Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Αιτήσεις υποψηφίων για εισαγωγή στην Α΄ τάξη Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου

Να ενημερώσουμε τις μαθήτριες και τους μαθητές της ΣΤ' τάξης που ενδιαφέρονται να φοιτήσουν στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας ότι η κατάθεση αιτήσεων για τη συμμετοχή στη διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2021-2022 θα ξεκινήσει από τις 10 Μαΐου έως τις 31 Μαΐου 2021 και ώρα 14:00.

Η αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής υποβάλλεται ηλεκτρονικά μόνο στο Μουσικό Σχολείο της περιοχής μας (ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΊΟ ΛΑΡΙΣΑΣ) 

Οι  ενδιαφερόμενοι γονείς-κηδεμόνες πρέπει να στείλουν ηλεκτρονικά την αίτηση στο 

Μουσικό Σχολείο Λάρισας

Παρακαλούμε οι ενδιαφερόμενοι γονείς να ελέγξουν το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο όπου έχει σταλεί η σχετική εγκύκλιος και η αίτηση.

Εναλλακτικά μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Μουσικού Σχολείου Λάρισας



Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

22 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα της Γης

Παγκόσμια Ημέρα της Γης, δείτε πώς την τίμησε η Google 
Earth Day 2021 Doodle


 

Η Ημέρα της Γης καθιερώθηκε το 1970, στις 22 Απριλίου, με στόχο την κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση πολιτών, κυβερνήσεων, επιχειρήσεων και οργανισμών, για έναν καθαρό και πιο υγιή πλανήτη. 

Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

"Ο δρόμος είχε τη δική του ιστορία"

Το σχολείο μας θα συμμετάσχει στο 8ο Μαθητικό Συνέδριο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας "Μαθαίνω τον Πολιτισμό του Τόπου μου", στο πλαίσιο των διαδικτυακών δράσεων για τον εορτασμό των διακοσίων χρόνων από την επανάσταση του 1821 με το πρόγραμμα που ονομάζεται "Ο δρόμος είχε τη δική του ιστορία" με συμμετοχή μαθητών από τα τμήματα Ε’1 και ΣΤ’2, με την καθοδήγηση της γυμνάστριας κας Γιώτας Δραγατογιάννη.

Στο πλαίσιο αυτό και με στόχο μια πρώτη γνωριμία της ομάδας με το πεδίο δράσης οι μαθητές/τριες του ΣΤ'2 έκαναν πεζοπορία με τη συνοδεία της κας γυμνάστριας και τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα. 

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με την επιστροφή μας στο σχολείο μετά τις πασχαλινές διακοπές.


Ο τοίχος της ισότητας

Μπορεί η πανδημία να μας στέρησε τη δυνατότητα να κάνουμε δράσεις διά ζώσης, όμως δεν μας σταμάτησε από το προσφέρουμε το καλύτερο στους μαθητές μας. 

Στο πλαίσιο λοιπόν του Επιμορφωτικού Προγράμματος «Ανάπτυξη της Κριτικής Σκέψης στην Εκπαίδευση με χρήση της Εκπαίδευσης από Απόσταση» του Πανεπιστημίου των Πολιτών του Δήμου της Λάρισας, του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων, του ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας και της Επιστημονικής Ένωσης για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας οι μαθητές του Ε'1 με την καθοδήγηση της γυμνάστριας κας Γιώτας Δραγατογιάννη, εργάστηκαν πάνω στο πρόγραμμα "Η διαφορετικότητα μέσα από την αναπηρία". Τα αποτελέσματα παρουσιάζονται στον τοίχο της ισότητας:


https://padlet.com/padragat_edu/toixos_isotitas


Σάββατο 3 Απριλίου 2021

«Κόκκινη κλωστή δεμένη»...ακούμε παραμύθια!

Ανοίξτε την πόρτα της Κόκκινης Αλεπούς και μπείτε στον μαγικό κόσμο του παιδικού βιβλίου

 https://soundcloud.com/kokkini_alepou/sets/frnlgucddcsn




Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021 - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

(Μεταφορά από το δελτίο τύπου του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ)

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Την καθιέρωσε η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (Ιnternational Board on Books for Young People – ΙΒΒΥ) το 1966. Από τότε, κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της οργάνωσης αυτής ετοιμάζει ένα μήνυμα και μια αφίσα, που διανέμονται σε όλο τον κόσμο, με σκοπό να τονίσουν την αξία των βιβλίων και της ανάγνωσης και να ενθαρρύνουν τη διεθνή συνεργασία για την ανάπτυξη και τη διάδοση της λογοτεχνίας για παιδιά και νέους.

Το 2021 υπεύθυνο για το υλικό του εορτασμού είναι το Τμήμα των Η.Π.Α. Το μήνυμα γράφτηκε από την Αμερικανίδα ποιήτρια Margarita Engle, γεννημένη στο Λος Άντζελες από Αμερικανό πατέρα και Κουβανή μητέρα. Έχει τιμηθεί με πολυάριθμα βραβεία παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας και πλήθος διακρίσεων.